Sari la conținut

Rovana Plumb a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Râmnicu Vâlcea

Ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb și președintele Consiliului Județean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, au semnat, astăzi, la sediul MFE, contractul de finanțare aferent proiectului Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – etapa a II-a.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 7, Obiectivul specific 7.1.

Beneficiar: Consiliul Județean Vâlcea
Buget eligibil: 68.992.158,56 lei

Obiectivul proiectului este creșterea eficienței energetice a sistemului de termoficare în Râmnicu Vâlcea, prin:
– reducerea pierderilor de la nivelul rețelelor;
– creșterea calității serviciului public de alimentare cu energie termică;
– costuri mai mici pentru populație, ca urmare a creșterii competitivității întregului sistem urban de încălzire centralizată și asigurării viabilității acestui sistem pe termen lung.

Prin această a doua etapă a proiectului vor fi reabilitate rețelele primare de transport, respectiv 6.500 m conductă termoficare primară și 40.132 m conducte rețea termică secundară.

Când vorbim despre sistemele de termoficare, ne-am obișnuit să auzim despre pierderi pe rețea. Astăzi vorbim despre un proiect care va rezolva această problemă. Vorbim despre continuarea unui proiect care va însemna mai puțini bani scoși de cetățeni din buzunare. Pe de altă parte, vorbim despre nevoia de a trăi într-un mediu sănătos. Vâlcenii vor avea parte de mai puțină poluare, ca urmare a standardelor înalte de calitate la care se ridică echipamentele achiziționate prin proiect. În spatele cifrelor pe care le comunicăm instituțional, avem, iată, astfel de rezultate palpabile, care ne arată cum îmbunătățesc fondurile nerambursabile viața fiecărui cetățean, a declarat ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb.

La rândul său, domnul Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a adăugat că Este o zi importantă pentru vâlceni, pentru că acest contract semnat astăzi înseamnă mai bine și mai confortabil pentru ei. Sunt bucuros că suma de 18 milioane euro intră în județul nostru, alături de celelalte 120 milioane investiți în până acum, alături de echipa pe care o coordonez.

sursă: fonduri-ue.ro

Categorii

Ştiri

Etichete

,