Sari la conținut

USR organizează Zilele Diasporei

Uniunea Salvați România organizează pe 9, 10 și 11 august Zilele Diasporei, un eveniment dedicat românilor de peste hotare care vin în țară cu ocazia mitingului de la București din data de 10 august și vor să se implice în schimbarea României.

Evenimentul va avea loc la sediul USR, din Bulevardul Aviatorilor Nr. 9, unde peste 50 de membri ai USR Diaspora vor prezenta activitatea filialei și perspectivele de viitor ale acesteia. De asemenea, în cele trei zile, senatorul USR de Diaspora Radu Mihail va susține mai multe ateliere de dezbateri și audiențe cu cetățenii.

Oamenii din Diaspora au o perspectivă diferită asupra României. Majoritatea dintre ei au păstrat legături strânse cu țara, unde au familii sau prieteni, și le pasă de evoluția României. În același timp au experiența vieții în alte societăți. Această experiență generează exigențe normale vizavi de statul român a cărui performanță o vor cel puțin la nivelul țărilor în care trăiesc. Această experiență le permite să aibă și idei de îmbunătățire a funcționării României din toate punctele de vedere. Consider că aceste idei precum și preocupările lor în general sunt utile. Noi în USR vrem să-i ascultăm și să ținem cont de cerințele lor în dezvoltarea proiectelor legislative și a programului de guvernare, a declarat Radu Mihail, senator USR Diaspora.

USR transmite sprijinul său pentru miilor de diasporeni care vor protesta pe data de 10 august în București. Românii sunt cetățenii europeni cu cea mai mare încredere în UE, dar sunt conduși de lideri cu evidente derapaje anti-occidentale, iar USR se alătură celor care pe bună dreptate vor mai mult de la politicienii care reprezintă România în fața familiei europene.

Tot în contextul protestului anunțat pe 10 august din Piața Victoriei, filialele USR din Moldova vor organiza un marș intitulat “Pentru Moldova Europeană” care va trece prin orașe precum Botoșani, Iași, Vaslui, Bârlad, Tecuci, Focșani, Buzău, cu destinația finală București. Membrii USR vor purta cel mai mare steag al Uniunii Europene din România de-a lungul traseului pentru a retransmite susținerea partidului pentru un parcurs european al României și pentru utilizarea fondurilor europene pentru a reduce decalajele dintre Moldova și celelalte regiuni ale țării.

sursă: usr.ro

Categorii

USR, Ştiri

Etichete