Sari la conținut

13 septembrie: CP și CPP, analizate de Comisia de la Veneția – Mitingul diasporei, în Parlamentul European – Metrou spre aeroport, cu bani europeni

CP și CPP, în audit. O delegație a Comisiei de la Veneția este prezentă la București joi și vineri pentru analiza modificărilor aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală, pentru elaborarea unei opinii care a fost solicitată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Președintele Klaus Iohannis, ministrul Justiției și membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întâlnit astăzi cu membrii delegației.

PNL, on pe offshore. Partidul Național Liberal va depune un amendament de modificare a legii offshore pentru ca ”toate taxele, redevențele, veniturile suplimentare din extracția de gaze naturale din Marea Neagră, să se intoarcă în România și să finanțeze” trei axe prioritare: extinderea distribuției de gaze către populație; relansarea industriei petro-chimice și industriei energetice consumatoare de gaze naturale; construcția sau modernizarea cețurilor pentru încălzirea populației.

Mitingul diasporei, la Parlamentul European. PE va adopta o rezoluție cu privire la protestele din 10 august în cea de-a doua sesiune plenară care va avea loc la finalul lui octombrie, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Metrou spre aeroport, cu bani europeni. Magistrala 6 de metrou, 1 Mai – Otopeni, va primi finanțare prin fonduri europene. ”În acest moment au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile ce vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare” a anunțat Ministerul Transporturilor.

Una caldă, una rece. Banca Națională a publicat situația balanței de plăți și a datoriei externe în primele 7 luni. Datoria externă a României a crescut cu 4,1 miliarde de euro. În schimb, investițiile străine directe au crescut cu 39 de milioane de euro față de aceeași perioadă a anului trecut.