Sari la conținut

14 septembrie: Cine răspunde pentru pesta porcină? – Firea, scrisoare către PSD despre conflictul cu Dragnea – Martor la Parchet pentru 10 august: Liviu Dragnea

Ziua X. Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat ar putea avea loc peste 2 săptămâni, către sfârșitul lunii septembrie, potrivit declarațiilor secretarului general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu. CEx va avea loc după analiza miniștrilor de către premierul Viorica Dăncilă, dar scopul real al acestuia va fi tranșarea conflictului intern din PSD.

Încă o zi de scrutin. Referendumul pentru familie ar putea fi ținut pe parcursul a 2 zile. Șerban Nicolae, lider al senatorilor PSD, a declarat azi că Guvernul ar trebui să emită OUG pentru modificarea legii referendumului, pentru ca scrutinul să fie desfășurat timp de 2 zile.

Cine răspunde? După ce Serviciul Român de Informații a declarat că a informat Guvernul cu privire la pesta porcină începând cu anul 2016, vineri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a indicat către prim-ministrul de la acea vreme, Dacian Cioloș, cu privire la responsabilitatea guvernamentală pentru gestionarea pestei porcine.

Atac. Eschivă. Îndemn. Gabriela Firea a trimis o nouă scrisoare colegilor din PSD, pentru a explica faptul că nu este încheiat, nici prin armistițiu, nici prin pact, conflictul cu Liviu Dragnea și pentru a-și arăta disponibilitatea de a adera la orice inițiativă de modernizare a Partidului Social Democrat.

Anchetă. Liderul social democrat Liviu Dragnea a fost audiat astăzi la Parchetul General în calitate de martor cu privire la violențele care au avut loc la protestele din 10 august, după declarațiile sale privind scopul acestora, al unei lovituri de stat.