Sari la conținut

Știri de weekend: Magistrații protestează împotriva modificărilor din Justiție – Liderii PSD din Transilvania cer CEx urgent – Începe al treilea Summit al Inițiativei celor 3 Mări

Fie că ne uităm în buletinul meteorologic sau pe agenda publică, se anunță furtuni puternice în următoarea perioadă. Pentru moment însă ne pregătim de musafiri: mâine și poimâine România găzduiește un summit susținut de cele 12 state-membre UE dintre Marea Baltică, Adriatică și Marea Neagră.

Magistrații au protestat astăzi în fața Curții de Apel București împotriva modificărilor din Justiție, alături de ei fiind prezenți și câteva zeci de susținători. La protest au fost prezente de asemenea persoane care i-au ”certat” pe magistrați pentru că au ”dat mâna cu infractorii”.

După ce în presă au apărut informații potrivit cărora următorul CExN al Partidului Social Democrat urmează să fie organizat spre sfârșitul lunii septembrie, liderii PSD din Transilvania au solicitat convocarea cât mai rapidă a întâlnirii pentru a încheia conflictul intern din PSD.

Mâine va începe cel de-al treilea Summit al Inițiativei celor 3 Mări, ale cărui scopuri sunt dezvoltarea economică a statelor din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est, creșterea convergenței dintre statele-membre UE și consolidarea relației transatlantice. La evenimentul găzduit de președintele Klaus Iohannis vor participa nouă președinți de stat, doi președinți de parlamente, un prim-ministru, un ministru de externe, Secretarul Energiei din Statele Unite, precum și Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.