Sari la conținut

19 septembrie: Firea, Țuțuianu și Stănescu cer demisia lui Dragnea – Componența BEC va fi stabilită joi

Război. Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu au publicat astăzi scrisoarea prin care îi solicită liderului PSD, Liviu Dragnea, demisia. Pe tot parcursul zilei au apărut declarații de susținere – fie a revoltei, fie a actualei conduceri. Conflictul intern al Partidului Social Democrat va fi tranșat vineri, 21 septembrie, în CExN.

Am să te spun. PMP va sesiza Comisia de la Veneția cu privire la Ordonanța de Urgență adoptată ieri de Guvern pentru organizarea Referendumului pentru definirea familiei, ce prevede ca doar partidele cu grupuri și în Senat și în Camera Deputaților să poată trimite reprezentanți în secțiile de votare. Președintele partidului, Eugen Tomac, a declarat că Guvernul a vrut să îngrădească activitatea unui partid politic parlamentar, iar Carmen Dan (autoare OUG) a urmărit să se răzbune pentru moțiunea de cenzură cerută de PMP.

De cuvânt. PNL a depus azi moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea. Aceasta va fi dezbătută în Parlament marțea viitoare și votată următoarea zi, pe 26 septembrie.

Loterie la nivel înalt. Componența Biroului Electoral Central format pentru Referendumul din 6-7 octombrie va fi stabilită joi, anunță Înalta Curte de Casație și Justiție. 7 judecători, aleși prin tragere la sorți, vor face parte din BEC.

8 octombrie. Curtea Supremă a anunțat data primului termen în apelul făcut de Liviu Dragnea în procesul privind „Angajările fictive de la DGASPC Teleorman“.