Sari la conținut

21 septembrie: Dragnea, susținut cu majoritate în CEx – Parchetul General, urmăriri penale pentru 10 august – USR vrea referendum Fără Penali

Magie. De la zeci de scenarii în care i se prezicea sfârșitul carierei politice, Liviu Dragnea a primit astăzi majoritatea voturilor de susținere în CEx. 39 voturi pro, 10 împotrivă și o abținere, mai precis. Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu au pierdut oficial pariul împotriva liderului PSD.

Planuri. Alina Gorghiu vrea să candideze la europarlamentare. Potrivit fostului președinte al Partidului Național Liberal, e foarte probabil ca numele său să fie pe lista candidaților PNL pentru alegerile care vor avea loc anul viitor pentru numirea în Parlamentul European.

Decizie. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus urmărirea penală a maiorului Cazan Laurenţiu Valentin, a colonelului Cucoș Gheorghe Sebastian, a colonelului Sindile Ionuț-Cătălin de la Jandarmerie, ca și a comisarului şef de poliţie Chirică Mihai Dan secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru acțiunile din 10 august.

Alt referendum? USR a finalizat depunerea semnăturilor strânse în campania Fără Penali în funcții publice. Obiectivul final: Organizarea unui referendum.

Veste bună. Potrivit unui raport Eurostat realizat pentru anul 2016, România se află pe locul 7 în țările din Uniunea Europeană pe baza ponderii energiei provenite din surse regenerabile regăsite în consumul final brut (42,7%). Ne aflăm într-o companie selectă în acest top, înaintea noastră fiind Austria, Suedia, Portugalia, Danemarca, Letonia și Croația.