Sari la conținut

USR a finalizat astăzi depunerea semnăturilor strânse în campania ”Fără penali în funcții publice”

USR a depus azi a doua tranșă de semnături pentru inițiativa Fără Penali în funcții publice, numărul total al acestora ajungând în prezent la 781.000, potrivit unui comunicat de presă publicat astăzi.

Inițiativa a reușit să îndeplinească cele două condiții impuse de lege: peste 500.000 de semnături valide și minimum 20.000 de semnături din 21 de județe.

Partidul acuză o parte dintre primarii care aveau responsabilitatea de a valida semnăturile în timp util de încălcarea legii, pentru a împiedica depunerea la termen a semnăturilor.

USR dorește declanșarea referendumului Fără Penali în funcții publice, pentru ca articolul 37 din Constituția României să fie completat cu un nou alineat:

“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Categorii

USR, Ştiri

Etichete