Sari la conținut

15 octombrie: S-a lansat programul „Investește în tine” – Avocatul Poporului primește pensie specială – Propunerea de numire a noului șef DNA, la Klaus Iohannis

Astăzi a fost demarat programul guvernamental „Investește în tine„, prin care se acordă credite fără dobândă de până la 40.000 lei tinerilor între 16 și 26 de ani și de până la 35.000 lei pentru persoanele cu vârste între 26 și 55 de ani. În ambele cazuri, există posibilitatea suplimentării finanțării cu 20.000 lei.

Avocatul Poporului primește pensie specială datorită unui proiect legislativ pentru modificarea Legii privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, adoptată de Senat. Pensia de serviciu a Avocatului Poporului este egală cu 80% din baza de calcul a indemnizației de încadrare brută lunară și sporurile avute și poate fi cumulată cu indemnizația pentru mandatul în curs.

Ludovic Orban, liderul Partidului Național Liberal, a declarat că Biroul Executiv a adoptat un proiect de hotărâre de demitere a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, motivat de „patru temeiuri solide privitoare la încălcări ale Constituţiei de către Liviu Dragnea”.

Tudorel Toader a anunțat astăzi trimiterea, către președintele Klaus Iohannis, a propunerii de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef al DNA, în ciuda faptului că aceasta a primit aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii.