Sari la conținut

29 Octombrie: PNL cere revocarea lui Victor Ciorbea din funcție – CSM: Nu există nicio soluție de clasare referitoare la Iohannis – Tudorel Toader publică marți dosarul de candidatură al lui Lazăr – PNL: moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

O nouă revocare: Parlamentarii PNL au depus o cerere de revocare a lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului. Solicitarea vine ca urmare a lipsei delegării, de către acesta, a atribuțiilor sale pe durata concediului de odihnă, ceea ce a dus la incapacitatea contestării OUG 92 din 15 octombrie 2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiției. Raluca Turcan, reprezentant PNL, a declarat că Victor Ciorbea s-a transformat din Avocatul Poporului în Avocatul Infractorilor. Biroul Permanent Reunit al Parlamentului a amânat pe termen nedeterminat votul asupra solicitării de revocare depuse de PNL.

Consiliul Superior al Magistraturii a confirmat poziția lui Augustin Lazăr, susținând că în dosarul acestuia de candidatură la funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu a existat o soluție de clasare favorabilă lui Klaus Iohannis. În urma răspunsului dat de CSM la cererea lui Augustin Lazăr, Tudorel Toader susține că va publica marți dosarul complet de candidatură al acestuia, pentru a-și susține motivele pentru care a declanșat procedura de revocare a lui Lazăr din funcție.

Moțiune de cenzură: Parlamentarii PNL trebuie să fie în București în perioada 14-21 noiembrie – aceasta este concluzia votului de luni din ședința Biroului Executiv al PNL, care a exprimat intenția partidului de a depune o moțiune de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă în acea perioadă. PNL pare să reacționeze la apelul partidului de opoziție PMP, care a exprimat în repetate rânduri nevoia înaintării unei moțiuni de cenzură împotriva actualului Guvern.