Sari la conținut

Proiect de lege: Ajutor financiar pentru familii monoparentale

Mai mulți parlamentari PSD și PMP și minorități au depus la Senat un proiect de lege potrivit căruia familiile monoparentale cu venituri lunare mai mici de 1,5 salarii minime brute pe țară vor beneficia de indemnizații lunare echivalente cu salariul minim brut pe economie (1.900 lei), care vor crește proporțional cu valoarea salariului minim.

Scopul inițiativei este ”sprijinirea familiilor monoparentale aflate în situație de difcultate, în scopul prevenirii separării copiilor de familie, având în vedere respectarea principiului interesului superior al copilului”, se arată în proiectul legislativ.

Condițiile pentru acordarea ajutorului social sunt frecventarea, fără întrerupere, a cursurilor unei forme de învățământ organizate. Potrivit proiectului de lege, familia monoparentală este ”formată din persoana singură și copilul/copiii aflați în întreținere, în vârstă de până în 18 ani sau de până la 26 de ani pentru cei care urmează o formă de învățământ-cursuri de o zi, organizată potrivit legii, și care locuiesc împreună”.