Sari la conținut

2 Noiembrie: Presiune din partea PNL și a lui Augustin Lazăr pentru suspendarea procedurii de revocare a PG – Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă – 3 noi rachete Patriot pentru România


Anularea revocării lui Lazăr. Augustin Lazăr a depus astăzi o cerere de suspendare a procedurii de revocare a sa din funcția de procuror general, declanșată anterior de Ministrul Justiției. PNL solicită ministrului Justiției același lucru, susținând că procedura e nulă, ca urmare a erorii făcute de Toader în demararea procesului. Raluca Turcan, prim-vicepreședintele PNL, argumentează solicitarea susținând că aceasta a fost o comandă politică sfidând sistemul judiciar și care poate avea repercursiuni, precum sancționarea României din partea Parlamentului European, pentru nerespectarea principiilor statului de drept. 1.700 de magistrați au semnat pentru abandonarea demersului lui Tudorel Toader.

Moțiunea de cenzură, aproape. Președintele PMP, Eugen Tomac, a pregătit textul moțiunii de cenzură împotriva actualului Guvern, pe care îl consideră compromis mai ales prin prisma acțiunilor Ministrului Justiției. Tomac susține că România are în acest moment nevoie de un Guvern responsabil, pregătit pentru gestionarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, pe care aceasta o va prelua la 1 ianuarie 2019. PMP va transmite textul moțiunii de cenzură către PNL și USR, pentru a-l depune împreună la Parlament.

Încă 3 sisteme de rachete Patriot. Guvernul României a achiziționat de la Guvernul SUA încă 3 trei sisteme de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot, cel de-al patrulea din totalul de 7, în valoare de 3,9 miliarde de dolari fără TVA, achiziționate de țara noastră în cadrul unui acord între Statele Unite și România.