Sari la conținut

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat în Qatar oportunitățile de investiții din România

În cadrul unui forum economic organizat la Doha și prezidat de premierul român, Viorica Dăncilă a prezentat oamenilor de afaceri din Qatar cele mai importante proiecte guvernamentale garantate de statul român, care pot fi realizate în parteneriat public-privat.

14 proiecte din domeniile prioritare pentru investiții PPP – Infrastructură, Sănătate, Energie, Agricultură și Turism – au fost propuse de șeful executivului aflat în vizită oficială în Statul Qatar. Valoarea totală a acestora: 30,5 de miliarde de dolari.

Printre propuneri se află:

Infrastructură: Autostrada București-Brașov, Autostrada de Sud și Autostrada de Nord-Est, dar și canalul Dunăre-București și aeroportul București-Sud.
Sănătate: Spitalul multifuncțional ”Dr. Grozovici”, o rețea națională de 15 spitale, orașul medical ”Carol Davila”, precum și 6 spitale regionale.
Turism: Resortul de Ski Făgăraș și un nou Resort de lux la Costinești.
Agricultură: Canalul Siret-Bărăgan.
Energie: Hidrocentrala ”Tarnița-Lăpuștești” și Complexul Hidrotehnic amplasat pe Dunăre.

În cadrul parteneriatului public-privat, Guvernul propune acordarea de reduceri de taxe și impozite, asistență tehnică și sprijin pentru obținerea autorizațiilor necesare, precum și un ajutor de stat de până la 42,6 milioane de dolari (în funcție de regiunea unde este realizată investiția) pentru crearea de noi locuri de muncă.

Categorii

Ştiri

Etichete

,