Sari la conținut

8 noiembrie: Tăriceanu, acuzat de DNA pentru că a primit „foloase materiale” – Votul PE privind statul de drept în România, pe 13 noiembrie – Cioloș: MRÎ, deschisă colaborării cu PNL și USR

Anchetat de DNA: Călin Popescu Tăriceanu este anchetat de DNA pentru că ar fi primit indirect foloase materiale de 800.000 de dolari de la o firmă austriacă în perioada 2007-2008 în care a fost premier. Mai exact, Tăriceanu ar fi acoperit cheltuieli din campania electorală cu sume de bani provenite de la o firmă ce a semnat mai multe contracte comerciale importante cu statul român. Foloasele ar fi venit în schimbul unor acte adiționale în favoarea firmei respective. Liviu Dragnea a comentat acuzațiile, susținând că i se par ”coincidențe stranii”, mai ales că dosarul a apărut chiar înainte ca Tăriceanu să plece la Congresul european ALDE și imediat după ce PNL a anunțat că va depune moțiune de cenzură.

Vot în Parlamentul European: Marți, 13 noiembrie, va avea loc în Parlamentul European votul privind statul de drept în România. Votul vine ca urmare a condamnării de către PE a intervenției forțelor de poliție în cadrul protestelor din august și a îngrijorării în legătură cu reforma legislaţiei judiciare şi penale din România. În aceeași zi va fi publicat raportului din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) privind România și Bulgaria.

Colaborare MRÎ – PNL?: Dacian Cioloș a declarat că Mișcarea România Împreună este deschisă unei colaborări cu PNL și USR. Cioloș mai spune că pentru înlăturarea PSD de la guvernare o coaliție este necesară. Declarația vine în urma atacului de duminică la adresa PNL, în care susținea că acesta face parte, ca și PSD, din ”clasa politică veche”.

Categorii

Guvernare.net