Sari la conținut

12 noiembrie: Inflația a scăzut la 4,3% în octombrie – Viorel Cataramă: demisie din PNL – Iohannis: necesitatea politică este înlocuirea Guvernului Dragnea-Dăncilă

Prețuri temperate: Rata anuală a inflației în luna octombrie a scăzut de la 5,03% în septembrie la 4,3%. Prețurile însă au crescut: mărfurile nealimentare cu 5,27%, cele alimentare cu 3,73%, iar serviciile cu 2,73%, conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică.

Demisia lui Viorel Cataramă: Prim-vicepreședintele PNL sector 2, Viorel Cataramă, și-a dat demisia din PNL, a anunțat că va înființa partidul Dreapta Liberală (DL) și că va candida în 2019 la alegerile prezidențiale. Viorel Cataramă a prezentat ideologia viitorului său partid și cele 12 puncte ale programului politic.

Iohannis ia poziție: Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că necesitatea politică în acest moment este înlocuirea Guvernului Dragnea – Dăncilă, pe care îl consideră ”un accident al democrației românești”. Acest apel vine ca urmare a evenimentelor politice din ultimele săptămâni, care ”sunt foarte grave”. Din cauza lor – spune Iohannnis – România este nepregătită pentru preluarea președinției Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.