Sari la conținut

16 noiembrie: CEx al PSD, convocat luni – Condamnări pentru violența la proteste – Ordonanță de urgență pentru FSDI neconstituțională – Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educației


CEx al PSD, convocat luni: Luni la ora 11 are loc ședința Comitetului Executiv al PSD. Principala temă este remanierea, iar Gabriela Firea a declarat că se așteaptă la dispute interne. Discuțiile din partid ar putea fi atât despre aceasta, cât și despre eliminarea lui Adrian Țuțuianu din partid sau schimbarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției. În plus, liderii PSD vor analiza și îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate.

Condamnări pentru violență: 12 ultrași care au deturnat protestele din 1 februarie 2017, provocând violențe și confruntări cu jandarmii, au fost condamnați. Dintre cele 12 pedepse, doar 3 sunt cu executare. Cea mai mare pedeapsă dată a fost de 4 ani și jumătate cu executare, plus 3.000 de lei amendă penală.

Ordonanță de urgență pentru FSDI, neconstituțională: Victor Ponta susține că adoptarea OUG pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții e neconstituțională, lucru care, spune fostul premier, a fost semnalat chiar de către ministrul Justiției. Victor Ponta subliniază că, în urma înființării FSDI, Liviu Dragnea va vinde pe nimic companiile care ”înseamnă o bază economică esențială pentru supraviețuirea națiunii”.

Noul ministru al Educației: Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Ecaterina Andronescu este numită ministru al Educației. Comunicatul Administrației Prezidențiale vine în urma declarației Președintelui, care afirma zilele trecute că va mai dura până la luarea unei decizii, nefiind sigur dacă Ecaterina Andronescu dorește postul sau aceasta este doar propunerea PSD.