Sari la conținut

4.500 de școli vor avea internet wireless

Proiectul „Platformă Națională Integrată Wireless Campus” – prin care 4.500 de școli (cu prioritate gimnaziale) vor avea internet wireless – a fost aprobat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Ministerul Fondurilor Europene și semnat împreună cu Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare.

Valoarea proiectului este de 210 milioane de lei, dintre care 177 milioane lei fonduri nerambursabile și 33 milioane bani de la bugetul de stat.

Rezultatele așteptate la finalul proiectului:
– 4.500 de școli în care să se implementeze echipamente wireless
– 20.000 de echipamente wireless instalate
– 54 persoane pregătite special pentru utilizarea infrastructurii

Mai mult, obiectivele specifice ale proiectului presupun ca, la sfârșitul implementării lui, minimum 2.000 de școli să aibă infrastructura tehnică necesară pentru a folosi resurse OER și WEB 2.0 în educație și ca procentul cadrelor didactice care utilizează internetul prin wireless-campus să crească la 15%.

Prin acest proiect, România se aliniază agendei digitale a Uniunii Europene, care prevedea ca, până în 2020, 50% dintre instituțiile de învățământ preuniversitar să aibă acces la internet și să utilizeze resurse educaționale deschise.