Sari la conținut

23 noiembrie: Hotărârea ÎCCJ prin care au fost stabilite noile completuri de 5 judecători a fost suspendată – Ministrul Finanțelor vrea ca România să folosească anticipat fonduri UE – USR cere demisia Gabrielei Firea

Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea și a suspendat hotărârea Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie prin care au fost stabilite noile completuri de 5 judecători. Curtea de Apel București a admis și cererea depusă de avocaţii lui Dragnea privind sesizarea CCR cu o excepţie de neconstituționalitate privind dispoziţiile articolului 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară – acestea se referă la modul de compunere a completurilor de 5 judecători. Practic, Liviu Dragnea a contestat de două ori completul care judecă dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea ca statele-membre să poată folosi, începând cu anul 2019, fonduri europene în avans. Practic, acestea vor putea face cheltuieli din bani publici sau împrumuturi pentru proiecte ”în linie cu prioritățile UE”, care vor fi decontate apoi din fonduri europene alocate pentru perioada 2021-2027.

În urma deciziei Curții de Apel București de anulare a hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, USR – prin președintele partidului, Dan Barna – îi solicită Gabrielei Firea demisia din funcția de primar.