Sari la conținut

Liviu Dragnea: Cea mai importantă realizare în acest veac al Unirii este integrarea euro-atlantică a României

În cadrul ședinței solemne a Parlamentului dedicate Centenarului Marii Uniri, Liviu Dragnea a rostit de la tribună un discurs puternic despre România ultimilor 100 de ani, trecând în revistă temele sale de actualitate.

Amintind de întrebarea adresată recent de jurnaliști cu privire la cea mai mare realizare a țării noastre din ultimul veac, acesta a spus:

Este greu de ales, pentru că sunt multe fapte mari, atât în perioada interbelică și în al Doilea Război Mondial, dar și în perioada regimului comunist, când au fost mulți oameni curajoși care au luptat pentru libertatea acestui popor. Cred însă că la scara istoriei la care ne raportăm, cea mai importantă realizare în acest veac al Unirii este integrarea euro-atlantică a României.

”Trăim în aceste zile un moment unic în istoria țării noastre”, a declarat Liviu Dragnea, care a transmis La mulți ani! românilor din Basarabia și din Nordul Bucovinei, în ziua în care sărbătorim 100 de ani de la unirea Bucovinei cu Vechiul Regat.

Cu privire la obiectivele României pentru viitor, președintele Camerei Deputaților a amintit de angajamentele externe ale țării noastre în cadrul Uniunii Europene și NATO, trasând următorii pași: ”adoptarea monedei euro, admiterea în spațiul Schengen sau crearea unor relații de cooperare europeană care să facă din România o țară mândră și respectată în UE. De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în NATO, astfel încât să ne consolidăm relații puternice de securitate și stabile, atât de necesare în contextul norilor negri care s-au strâns din nou la răsărit.”

Discursul său s-a încheiat cu un apel adresat politicienilor români, pe care Dragnea îi îndeamnă să fie ”patrioți în ce privește România, în primul rând când ne raportăm la interesele majore ale țării noastre”.

”Să fim români înainte de orice, atunci când votăm în Europa”, a declarat acesta cu referire la evenimentele recente din Parlamentul European, unde europarlamentari români au votat pentru adoptarea rezoluției privind statul de drept din România.

Îi invit pe toți să construim împreună o strategie pentru această țară – nu politică, ci una în care să se regăsească marile obiective ale României (…) Putem consolida împreună Marea Unire pentru încă 100 de ani de aici înainte.

Categorii

Ştiri

Etichete