Sari la conținut

Guvernul a lansat Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare a Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, care cuprinde o serie de recomandări care vor asigura implementarea Agendei 2030 în România, a anunțat Guvernul printr-un comunicat de presă.

„Am încercat, prin această Strategie, să conturăm cadrul care să asigure României un viitor durabil. Timp de un an de zile am lucrat în echipă și am organizat o consultare publică extinsă pentru a realiza un document cât mai aproape de nevoile societății românești”, a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbély.

Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 este include trei capitole. Primul capitol cuprinde o introducere în domeniul dezvoltării durabile, cât și rolul acesteia în contextul european și internațional. În al doilea capitol sunt prezentate cele 17 obiective pentru dezvoltare durabilă, adaptate la specificul național, cu ținte clare pentru 2030. De asemenea, în ultimul capitol este propus cadrul instituțional care să faciliteze implementarea Strategiei.

sursă: gov.ro