Sari la conținut

USR vrea abrogarea legii recursului compensatoriu

Uniunea Salvați România a anunțat astăzi inițierea abrogării legii recursului compensatoriu, pe fondul tensiunii care s-a creat în urma cazurilor de violență săvârșite de deținuți eliberați recent din închisori.

USR atrage atenția că atunci când CEDO a condamnat România din cauza condițiilor precare de viață din penitenciare, recomandările primite au vizat modernizarea și extinderea sistemului penitenciar, nu eliberarea deținuților pentru remedierea problemei spațiului insuficient. În schimb, coaliția PSD-ALDE-UDMR din Parlament s-a folosit de această hotărâre pentru a favoriza infractorii.

Potrivit USR, legea criminală, dar “constituțională” a recursului compensatoriu a fost modificată de PSD-ALDE UDMR în Parlament, în favoarea deținuților.

”Legea, în loc să constituie un remediu al unei probleme, a devenit sursa unei probleme și mai mari, punând în pericol grav siguranța cetățenilor și generând un puternic sentiment de injustiție”, se arată în motivarea proiectul de abrogare depus de USR.