Sari la conținut

15 Ianuarie: Ministerul Justiției nu a fost de acord cu modificările la Legea recursului compensatoriu – Țuțuianu revine – BVB a încheiat marţi pe verde

> Tudorel Toader susţine că Ministerul Justiției nu a fost de acord cu modificările propuse la Legea recursului compensatoriu și consideră că acest act normativ este neconstituţional. Precizările vin ca o completare la mesajul de ieri al ministrului pe pagina sa de facebook în care acuza guvernul tehnocrat și Ministrul Justiției de atunci – Raluca Prună – pentru acest act normativ avizat favorabil de CSM şi modificat apoi în Parlament. Ca răspuns la acuzațiile sale, Raluca Prună susține că Tudorel Toader era deja ministru când propunerea legislativă era discutată în Parlament şi avea obligaţia să se opună modificărilor adoptate în Parlament.

> Fostul ministru al Apărării și fostul vicepreședinte PSD, senatorul Adrian Țuțuianu, a anunțat că se va decide în curând în ce partid se înscrie, afirmând că trei formațiuni importante i-au făcut oferte, de la guvernare și din opoziție. Țuțuianu a fost exclus din PSD ca urmare a semnării scrisorii prin care s-a cerut demisia „imediată” a lui Liviu Dragnea.

> Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au apreciat marţi, după cinci zile consecutive de scădere: BET a crescut cu 1,82%, marţi faţă de luni, iar BET-TR a urcat cu 1,86%. Doar BET-FI, care include Fondul Proprietatea (FP) şi SIF-urile, a scăzut cu 0,36%. Acţiunile băncilor au continuat marţi să se devalorizeze, iar toate companiile din energie au fost pe creştere, pe fondul majorării preţurilor.