Sari la conținut

22 ianuarie: CE reacționează la OUG-ul lui Toader – PSD nu se pricepe la economie, spune Iohannis – Cioloș combate acuzația legăturii PLUS cu Securitatea

> Comisia Europeană a reacționat la anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu privire la Ordonanța de Urgență care prevede repunerea în termen a celor condamnați sau achitați de completele de 5 judecători, declarate neconstituționale printr-o decizie a CCR. Despre aceeași OUG, președintele Iohannis susține că este ”cras neconstituțională”.

> ”PSD nu se pricepe la economie și PSD guvernează prost”, este concluzia președintelui Klaus Iohannis în raport cu situația euro, care a depășit 4,71 lei.

> După ce a propus pentru a treia oară la ministerele Dezvoltării și Transporturilor pe Lia Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici, președintele a declarat că va formula un răspuns la scrisoarea premierului Viorica Dăncilă ”într-un timp rezonabil”.

> Dacian Cioloș a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a explicat modul în care a fost înființat noul său partid, PLUS, despre care istoricul Marius Oprea susține că se află Alexandru Iordache, fost maior de Securitate în perioada dinainte de 1989. Potrivit declarațiilor lui Cioloș, acesta nu știa nimic despre Adrian Iordache, unul dintre fondatorii partidului și fiu al lui Alexandru Iordache, care ”a decis să își asume această responsabilitate împreună cu o angajată și cu soția dumnealui, notar public” în urma unor discuții din Platforma România 100.

> Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” a solicitat ministrului Justiției efectuarea unei evaluări a activității de management a Adinei Florea, procuror-șef adjunct la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, ca și sesizarea Inspecției Judiciare pentru cercetare disciplinară pentru prioritizarea soluționării unor dosare cu impact mediatic în detrimentul altora. În comunicatul de presă al asociației sunt amintite investigații din DNA Oradea și DNA Ploiești.