Sari la conținut

Dacian Cioloș, ales președinte al partidului PLUS cu 99,17% dintre voturi

Astăzi a avut loc prima Convenție Națională a partidului PLUS (Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii), în cadrul căreia Dacian Cioloș a fost ales președinte al formațiunii, cu 99,17% dintre voturi dintr-un total de 1.557.

Era important să avem votul acesta pentru că trebuie să ne obișnuim cu un mod de a face lucrurile în mod transparent. V-am cerut un mandat de maximum 1 an de zile. Peste 1 an se vor realege structurile de conducere ale partidului, de jos în sus, a declarat Cioloș.

Noul președinte al partidului a trasat pe scurt obiectivele formațiunii pentru următorii ani, amintind de importanța alegerilor europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare. 2020 este anul în care Cioloș își dorește majoritate politică pentru partidul său, ”nu un scop în sine, ci un proiect pentru România”, care, în opinia liderului PLUS, trebuie să se reașeze cu un nou proiect politic. Una dintre mizele mari ale noului partid sunt alegerile prezidențiale.

Trebuie să redăm consistență mandatului președintelui, nu doar prin candidatul propus, dar și prin modul în care vedem restructurarea statului. Vrem să propunem o reformă a Constituției, o reformă a statului, dacă vom avea majoritate.

Categorii

PLUS

Etichete