Sari la conținut

28 Ianuarie: Cum se împart locurile la parlamentare la USR și PLUS – Iohannis atacă coaliția PSD-ALDE – Tudorel Toader despre modificarea legii recursului compensatoriu

> Ultima discuție USR – PLUS analizează probabilitatea ca lista pentru alegerile europarlamentare să fie deschisă de Dacian Cioloș, urmat de alternări între câte un candidat USR și un candidat PLUS până la locul 6, urmând ca locul 7 să fie ocupat de un candidat USR (deci 6 și 7 ar fi USR) și continuându-se apoi cu alternanța între cele doua partide. Dacă cele două partide participă împreună, ar putea avea șanse mari de a se apropia ca scor de PNL la alegeri.

> În timpul discursului de la ceremonia de decorare a unor victime ale Holocaustului, Klaus Iohannis a criticat politicienii de la conducere, acuzându-i că, în încercarea de a se salva de justiție și a rămâne la putere, caută vinovați peste tot și acaparează statul, amintind faptul că „în numele unui așa-zis ideal suprem, schimbând legi și capturând instituții una câte una, s-a consolidat regimul nazist”.

> Tudorel Toader a declarat astăzi că urmează să se întâlnească cu Viorica Dăncilă și să ajungă la o concluzie în legătură cu modificarea legii recursului compensatoriu, dar și că „trebuie să avem încredere în legiuitor și în președinte, care trebuie să o promulge”. Pe 22 ianuarie Ministrul Justiției spunea că Guvernul va adopta probabil în această săptămână o Ordonanță de Urgență privind modificarea legii de mai sus, însă în declarația de astăzi lasă să se înțeleagă faptul că adoptarea OUG nu mai este sigură.