Sari la conținut

6 Martie: Dăncilă la Bruxelles – PSD nu participă la moțiune – CSM explică avizul negativ pentru OUG 7 – Iohannis răspunde – Dragnea despre Toader

> Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost primită astăzi la Bruxelles de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Cu câteva zile în urmă acesta i-a trimis o scrisoare în care și-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că nu a fost anunțat de OUG 7 și a afirmat că ”devine cu adevărat urgent ca România să reia procesul de reforme” în justiție.

> La propunerea lui Liviu Dragnea, PSD a luat în ședința de lucru decizia de a nu participa la votul moțiunii împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader și să lase opoziția să facă cvorumul. Ședința a fost însă suspendată din lipsă de cvorum, nici deputații ALDE neparticipând. Votul urmează să fie reprogramat.

> Consiliul Superior al Magistraturii susține că a avizat negativ Ordonanța care modifică OUG 7 deoarece actul normativ răspunde doar parțial solicitărilor Consiliului, nefiind abrogate toate articolele semnalate de membri. CSM a mai afirmat că se impune refacerea proiectului.

> Klaus Iohannis a anunțat astăzi că va retrimite Parlamentului Legea bugetului pentru 2019, cu un mesaj „simplu: Faceți un buget sănătos pentru România”. Mai mult, președintele a acuzat Guvernul că este disperat să facă rost de bani”.

> Liderul PSD, Liviu Dragnea a afirmat despre Tudorel Toader că „există o stare de nemulțumire pe care nu avem de gând să o ascundem în rândul parlamentarilor, și nu numai, care trebuie lămurită săptămâna viitoare într-un fel sau altul” într-o ”discuție foarte sănătoasă”.