Sari la conținut

#Euro2019 Înalta Curte dă liber USR-PLUS la europarlamentare

Alianța USR-PLUS poate participa la alegerile europarlamentare din mai, a decis astăzi Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce a anulat decizia Biroului Electoral Central. Formațiunea politică a contestat decizia de joi a BEC de a respinge cererea de înscriere a Alianței 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare, întrucât semnatarii acesteia, Dan Barna și Dacian Cioloș, nu aveau calitatea de reprezentanți legali ai celor două partide.

În mai puțin de 24 de ore, spațiul public a fost dominat de o dezbatere aprinsă între reprezentanții politici de ambele tabere. Dacă USR, mai puternic, și PLUS, mai voalat, au acuzat de nedreptate magistrații care au semnat decizia Biroului Electoral Central pentru că ar întoarce România în dictatură, membrii PSD – învinuiți în fapt pentru întreaga situație – au răspuns în zeflemea atacurilor venite dinspre Opoziție.

În tot acest peisaj s-a remarcat fostul lider USR, Nicușor Dan, care s-a reînscris ca membru simplu în partidul pe care l-a părăsit în urmă cu 2 ani pentru ca formațiunea să poată participa la alegerile europarlamentare. Datorită gestului său, contestația depusă la Înalta Curte a putut fi admisă astăzi de ÎCCJ.