Sari la conținut

18 Martie: Lazăr candidează iar – Tăriceanu, alegeri locale – Kovesi, la ÎCCJ – PSD îl susține pe Toader – Tăriceanu, despre OUG 114/2018

> Augustin Lazăr a anunțat că va candida pentru un nou mandat de procuror general, afirmând că astfel răspunde așteptărilor procurorilor, care „consideră că (…) trebuie asigurată stabilitatea la nivelul managementului Ministerului Public”. Tudorel Toader a declanșat procedura de numire a unui nou procuror general după ce n-a reușit anterior să îl demită pe Lazăr.

> Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, susține că ”este un sistem mai democratic” ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin, acest subiect necesitând o discuție mai amplă, la care să participe toate partidele parlamentare.

> Laura Codruţa Kovesi a fost audiată astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un proces în care Inspecţia Judiciară contestă un ordin prin care aceasta și-a desemnat consiliera să efectueze un control la DNA Suceava şi DNA Iaşi. Kovesi a declarat că acuzaţia este extrem de neclară și că ”nu o să găsiţi în ordinul respectiv faptul că eu am dispus un control asupra procurorilor”, subliniind că nu a încălcat niciodată legea.

> Reprezentantul deputaților PSD a anunțat că aceștia vor vota împotriva celor două moţiuni simple programate la finalul acestei săptămâni în plenul Camerei Deputaţilor împotriva celor doi miniştri din Guvernul PSD-ALDE: Tudorel Toader și Eugen Teodorovici.

> Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că este necesară modificarea OUG 114/2018, deoarece taxa de 2% prevăzută de actul normativ pentru domeniul energetic este „greu de suportat” de societăţile din domeniul energiei, bazate pe combustibil fosil.