Sari la conținut

22 Martie: PSD, sancționat de PPE? – PNL, nouă moțiune de cenzură – Iohannis, apel la societatea civilă – Guvernul modifică OUG 114 – Protest al grefierilor

> Manfred Weber, liderul grupului PPE, îi cere lui Timmermans să ia măsuri de sancționare a PSD (așa cum popularii europeni au procedat recent cu partidul condus de premierul Ungariei Viktor Orban), deoarece e ”pe punctul de a legaliza parțial corupția” în România.

> Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat astăzi că liberalii intenționează să depună moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE după alegerile pentru Parlamentul European. Orban susține că obiectivul PNL este să pună ”punct cât mai repede posibil acestei Guvernări, care provoacă consecințe catastrofale pentru România.”

> Klaus Iohannis organizează marți la Cotroceni consultări cu reprezentanții societății civile pe tema referendumului. Președintele a declarat că este „aproape hotărât” să convoace referendum pe tema justiției.

> OUG 114 va fi modificată săptămâna viitoare de Guvern printr-o nouă ordonanţă de urgenţă. Una dintre modificări va fi stabilirea Robor în funcţie de tranzacţiile interbancare şi zilnice pe trimestrul anterior. Teodorovici a susținut că în acest fel vor scădea ratele românilor.

> După protestul taximetriștilor, astăzi a fost un protest al grefierilor în Piața Victoriei. Este vorba de peste 1.500 de sindicaliști ai grefierilor reuniți în patru sindicate și o asociație profesională, dar și sindicaliști de la Federația Publisind și de la Blocul Național Sindical. Grefierii sunt nemulțumiți de salarii și de dotările tehnice.