Sari la conținut

25 Martie: Rovana Plumb, prima pe lista PSD – Dragnea, despre mutarea ambasadei României în Israel – Victorie pentru Kovesi – Klaus Iohannis cheamă și magistrații la consultări

> Liviu Dragnea a anunțat azi că Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va deschide lista candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare, fiind urmată de jurnalista Carmen Avram (nouă în partid) şi de vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda. Alte două nume noi care se află pe lista PSD sunt Cristian Terheş şi Maria Grapini.

> Liviu Dragnea consideră că președintele Klaus Iohannis ar trebui să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru a lămuri subiectul mutării Ambasadei României în Israel la Ierusalim, considerând că ne aflăm „într-o situație cu un subiect deschis pe masă care trebuie închis”.

> Laura Codruta Kovesi a câştigat procesul în care era acuzată de Inspecţia Judiciară că a săvârşit abateri disciplinare în legătură cu desemnarea unui judecător să efectueze controale la două unităţi ale DNA. Decizia instanţei este definitivă.

> Președintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri la ora 17:00 la Palatul Cotroceni pe reprezentanții magistraților (asociații profesionale și instituții judiciare) la consultări pe tema reformei justiției și a referendumului pe justiție. Referendumul ar urma să aibă loc pe 26 mai, o dată cu alegerile europarlamentare.