Sari la conținut

26 Martie: Aurul, repatriat? – Vizita lui Tăriceanu în Rabat, anulată – Iohannis atacă PSD – Afaceriștii, mai pesimiști – Taxa de 2% din energie, prea mare

> Comisia de buget-finanțe a Senatului a adoptat un raport de admitere a proiectului de lege inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae privind repatrierea rezervei de aur. Dacă proiectul va trece de plenul Senatului și Camera deputaților, BNR va fi obligată să aducă în țară rezervele de aur păstrate în străinătate.

> Vizita pe care Călin Popescu Tăriceanu trebuia să o facă în Maroc la sfârșitul acestei luni a fost anulată, urmând a fi reprogramată. Decizia vine la o zi după ce Regele Iordaniei și-a anulat o vizită în România, ca urmare a declarațiilor Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

> Președintele Klaus Iohannis a atacat din nou guvernarea PSD, spunând că aceasta a eșuat în ceea ce privește prevenția în sănătate (neexistând campanii de informare legate de riscurile consumului de tutun). Președintele a mai subliniat că nu s-au realizat spitalele regionale promise, nu s-a îmbunătățit infrastructura sectorului sanitar și nu se vede grija pentru oameni.

> Un raport al PwC Global CEO Survey pentru România arată că liderii de afaceri din România sunt mult mai pesimiști decât anul trecut. Acest lucru ar duce la scăderea încrederii în performanța propriilor companii.

> Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, susține că ANRE nu are nevoie pentru funcționare de sumele obținute din taxa de 2% aplicată asupra cifrei de afaceri pentru activitățile din energie electrică și gaze naturale. Mai mult, Zoltan Nagy-Bege susține că taxa este exagerat de mare.