Sari la conținut

28 Martie: Lia Savonea, atac la Iohannis – USR-PLUS îl denunță penal pe Toader – Iohannis, la ședința de Guvern – Dosarul Timmermans, clasificat – Candidații la Parchetul General

> Lia Savonea, șefa Consiliului Superior al Magistraturii, îl acuză  pe președintele Klaus Iohannis de faptul că dezbaterea pe care a avut-o cu magistrații  nu rezolvă problemele justiției. Mai mult, Savonea susține că ”există riscul ca justiția să fie folosită în scop politic” și – prin intermediul dezbaterii – președintele își face campanie electorală.

> Dan Barna și Dacian Cioloș au declarat asăzi că alianța USR-PLUS a depus un denunț penal împotriva lui Tudorel Toader. Ministrul Justiției este acuzat de fals în declarații și obstrucționarea instanței, deoarece ar fi mințit instanța informând în scris pe 21 martie că nu există niciun proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea codurilor penale, în condițiile în care pe 22 martie Ministerul Justiției publica deja propunerile OUG pentru modificarea acestora.

> Tot alianța USR-PLUS i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să participe mâine la ședința de Guvern în cazul în care Executivul nu scoate de pe ordinea de zi actele normative promovate de Tudorel Toader pentru modificarea legilor penale.

> Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au clasat dosarul ”Timmermans”. Acesția au menționat că ”s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”.

> Procurorul Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT și Gabriela Scutea, prim-procuror la Parchetul Tribunalului Brașov, un fost adjunct al lui Kovesi din perioada în care a fost procuror general și-au depus candidaturile pentru conducerea Parchetului General. Actualul procuror general Augustin Lazăr și procurorul Marian Drilea de la DIICOT Brașov se mai află în competiție. Depunerile s-au încheiat astăzi la 17.30.