Sari la conținut

Propunerea de buget pe politica de coeziune – Numirea șefului Parchetului European va avea loc după europarlamentare – Iohannis acuză PSD că se folosește de deținuții politici

> Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat că propunerea de buget pe politica de coeziune pentru România este de 30,6 miliarde de euro. Dintre acestea, 8,3 miliarde de euro ar fi pentru Fondul Social European, 17,3 miliarde de euro pentru Fondul European de Dezvoltare Regională, 4,5 miliarde de euro fonduri de coeziune şi 392 milioane euro pentru cooperare teritorială.

> Deși Consiliul Uniunii Europene propusese, astăzi nu a mai avut loc o nouă undă de negocieri între Parlamentul European și Consiliu privind numirea viitorului procuror-șef al Parchetului European. Se pare că discuțiile se vor relua după formarea noului Parlament European, respectiv după 26 mai.

> În urma consultărilor de astăzi de la Cotroceni cu delegația Partidului Social Democrat, președintele Klaus Iohannis a acuzat PSD că se folosește de „năcazul foștilor deținuți politici pentru a-și justifica asaltul asupra Justiției”. Legat de referendum, președintele a declarat că nu este nicio surpriză că opiniile sale și ale PSD sunt „destul de diferite”.