Sari la conținut

Dragnea, despre decizia CCR – Dosarul Revoluţiei – Orban, despre Nicolicea – Toader a demisionat – Iohannis l-a decorat pe Iulius Filip

> Liviu Dragnea a declarat într-o conferință de presă din Suceava că o decizie a Curții Constituționale a României (CCR) în legătură cu completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea avea ca efect reluarea procesului său (privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman, în care președintele PSD este condamnat).

> Rechizitoriul întocmit de procurorii militari în dosarul „Revoluţiei” arată că grupul condus de Ion Iliescu a acţionat abil şi eficient în preluarea puterii politice şi militare în decembrie 1989. Mai mult, componenţii acestui grup au înțeles importanţa televiziunii şi a radioului public în acele momente. În rechizitoriu se mai menționează că ”la scurt timp după preluarea puterii de către CFSN, condus de Ion Iliescu, a fost reactivat un număr important de generali şi ofiţeri superiori, cu toţii filosovietici”.

> Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că PSD „s-a făcut de râs încă o dată”, cu numele propuse pentru portofoliile remaniate, iar a-l schimba la Ministerul Justiției pe ”Tudorel Toader cu Nicolicea e ca şi cum l-ai schimba pe Dragnea cu ta-su”, iar acesta (Nicolicea) va ajunge ministrul Justiției ”când o face plopul mere şi răchita micşunele”.

> În urma deciziei luate de Comitetul Executiv al PSD în sensul retragerii sprijinului politic, Tudorel Toader a anunțat joi seară că demisionează din funcția de ministru al Justiției și îi va prezenta prim-ministrului Viorica Dăncilă demisia sa.

> Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat cu Crucea Națională ”Serviciul Credincios” clasa a III-a pe disidentul anticomunist şi fost deţinut politic, Iulius Filip, „în semn de apreciere deosebită pentru determinarea și curajul cu care a luptat împotriva abuzurilor regimului comunist și în semn de respect pentru suferințele îndurate în închisorile comuniste, apărând valorile democratice”.