Sari la conținut

Dacian Cioloș: Dreptul la viață riscă să fie o promisiune fără fond

E nevoie nu doar de demisii, demiteri sau schimbare de stăpân, scrie pe Facebook liderul PLUS, Dacian Cioloș, care cere în numele partidului pe care-l conduce anchetă și răspundere penală a celor care au devenit complici ai crimelor din Caracal prin incompetență și nepăsare.

PLUS cere anchetă și răspundere penală pentru toți cei care, prin incompetență și nepăsare, sunt complici ai acestor crime: de la polițiștii care l-au trimis pe tatăl Alexandrei la plimbare până la cei care au acționat atât de târziu; de la responsabilii STS până la cei de la ANCOM și MCSI care, după atâtea tragedii în care 112 ar fi putut salva vieți, nu au fost în stare să implementeze soluții eficiente de localizare a celor care apelează numărul de urgență.

Acesta critică autoritățile pentru că au identificat locul din care s-a făcut apelul 112 după 19 ore, în condițiile în care orice aplicație mobilă încorporează servicii de localizare.

Fără instituții funcționale, fără oameni competenți și responsabili, dreptul la viață, garantat de Constituție și de Statul Român, riscă să fie o promisiune fără fond, mai scrie acesta.