Sari la conținut

Gabriela Firea vrea să introducă taxe pentru accesul cu mașina în Capitală

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a lansat în dezbatere publică introducerea unei viniete pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov, începând cu 1 ianuarie 2020.

Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă pe București, Oxigen B unde B vine de la București, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la mașini înmatriculate în celelalte județe și în alte țări, inclusiv Bulgaria, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, aceasta va interzice accesul în centrul capitalei a mașinilor foarte poluante, adică Non-Euro, Euro 1 și Euro 2, indiferent unde sunt înmatriculate.

În ceea ce privește autoturismele înmatriculate în București și în zona metropolitană Ilfov, acestea vor avea accesul interzis dacă sunt poluante de asemenea în zona centrală începând cu 1 ianuarie 2020, adică peste câteva luni, și mă refer la mașinile Non-Euro, Euro 1 și Euro 2, iar autoturismele Euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în București și Ilfov, vor trebui să plătească o vinietă, vinieta Oxygen C, acest C- de la Centru, a adăugat primarul Capitalei.

Vor exista câteva excepții de la aceste reguli, potrivit primarului: mașinile pentru situații de urgență (SMURD, Ambulanța, Poliție), mașinile care desfășoară lucrări de utilitate publică și mașinile corpului diplomatic nu vor fi supuse acestei reguli.

Proiectul, care va fi supus dezbaterii publice timp de 45 de zile, urmează să fie dezbătut în ședința Consiliului General al Capitalei de la sfârșitul lunii septembrie.

Categorii

Local, PSD, Ştiri

Etichete