Sari la conținut

Ludovic Orban „vinde” realizările lui Iohannis

Președintele României a fost un președinte activ în toate atribuțiile constituționale pe care le are și a avut intervenții ferme și clare privitoare la orice competență avută în calitate de șef al statului, afirmă liderul PNL și șeful de campanie al lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban.

Acesta a încercat minute bune să spele imaginea președintelui, mai nou afectată de incidentul de la Ziua Marinei când acesta din urmă nu a observat cum în spatele său s-a pornit o întreagă desfășurare de forțe după ce un militar a leșinat. Potrivit liderului PNL, destul de iritat de subiect, președintelui nu i se poate imputa lipsa de reacție pentru că acesta nu are ochi la spate.

Cam în aceeași notă a trecut Ludovic Orban și prin mandatul președintelui, despre care spune că, deși a fost acuzat pentru că a ieșit în stradă și a catalizat mișcarea care a dus la respingerea OUG 13 sau pentru că a refuzat numiri propuse de PSD, Klaus Iohannis a făcut tot ce putea face în limitele constituționale avute la dispoziție.

Președintele Iohannis a oprit un asalt fără precedent al unei majorități guvernamentale compuse din foarte mulți oameni care au săvârșit fapte de corupție și care au încercat să măcelărească legile Justiției și să calce în picioare independența Justiției și chiar a repurtat o victorie prin care a pus punct aproape oricărui asalt împotriva Justiției. Referendumul este un succes clar, cert, a declarat acesta într-un interviu TV.

Întrebat despre apatia președintelui în fața golirii de conținut a funcției prezidențiale, Ludovic Orban a afirmat că acest proces a fost făcut fie prin lege, împotriva căreia Iohannis a luptat, fie prin CCR. Așadar, dincolo de majoritatea parlamentară, de vină pentru restrângerea ariei de influență a președintelui în treburile statului este Curtea Constituțională, care a luat decizii împotriva Constituției.

Nu se poate spune că președintele nu a uzat de toate armele din dotare, că nu a oprit asaltul PSD, că a împiedicat până la urmă capturarea instituțiilor statului, a adăugat liderul liberal.