Sari la conținut

Cristian Ghinea (USR), amenințare pentru liberali: PNL, nu întinde coarda!

Europarlamentarul USR Cristian Ghinea critică dur Guvernul PNL pentru aducerea în Executivul liberal a unui fost secretar de stat în Guvernul PSD-ALDE. Potrivit acestuia, „guvernul monocolor PNL se tot colorează în culori triste” cu oameni din ALDE care, împreună cu Tăriceanu, a fost „pe legile justiției mai negru în cerul gurii decât PSD chiar”.

Citesc în presă că un tânăr de mare viitor, intrat în ALDE în 2018, secretar de stat în guvernul PSD – ALDE a fost renumit în aceeași funcție. (…) e ironic că PNL tot importă în guvern specimene de acest fel. Băiatul ăsta a intrat în ALDE și în Guvern în 2018 în plin asediu asupra justiției. Cand noi USR-istii umblam prin țară pentru 1 milion de semnături #FaraPenali, când eram gazați în Piața Victoriei alături de mii de români. 9…) Dar guvernul monocolor se tot colorează. Și dacă PMP a fost totuși cu noi la luptele importante din Parlament, ALDE-Tăriceanu a fost pe legile justiției mai negru în cerul gurii decât PSD chiar, a scris acesta pe pagina Facebook.

Ghinea lansează liberalilor un avertisment, pe care îi somează să nu „întindă coarda” bugetară crescând cheltuielile statului cu pensiile promise de PSD:

Pe partea bugetară, PNL este supus presiunii populiste a PSD și a început să derapeze în concurs de pomeni electorale. (…) Așa cum am avertizat PSD la guvernare că aruncă în aer bugetul, și acum susținem tot moderația bugetară: trebuie găsită o soluție la bomba bugetară lăsată de PSD pe pensii, așteptăm de la Ludovic Orban soluții de moderație fiscală în legea bugetului.

Potrivit europarlamentarului USR, Uniunea Salvați România este singurul partid moderat și anti-populist din Parlamentul României „care nu intră în sarabanda iresponsabilității fiscale”.

Da, PNL guvernează având în PSD opoziția isteric-populistă. USR nu e în filmul acela. USR este opoziția reformistă. Creditul dat la instalarea guvernului scade rapid, a încheiat Ghinea.

*Foto: YouTube Alianța USR-PLUS