Sari la conținut

Ciolacu sesizează CCR pentru asumarea răspunderii pe Legea Bugetului

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul interimar al PSD, a declarat azi că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la asumarea răspunderii pe Legea Bugetului a Guvernului Orban. Acesta motivează că, indiferent că nu oprește implementarea proiectului de lege, vrea să creeze un precedent pentru ca viitoarele Guverne să nu repete această decizie.

Nu poți să-ți asumi răspunderea pe buget sau așa am crezut noi. Într-o democrație autentică, e prima oară. Este o linie roșie pe care au depășit-o. Ca și președinte al Camerei Deputaților, nu-mi trebuie o decizie politică, e o responsabilitate pe care mi-o conferă funcția, categoric, o să fac sesizare de conflict de neconstituționalitate la CCR. Chiar dacă nu stopez acest buget, sper, prin decizia CCR, alte viitoare Guverne ale României, să nu mai facă acest lucru.

Liderul Camerei Deputaților vrea ca Ludovic Orban să rămână „singur, în istoria României, care-a venit să-și asume răspunderea pe un buget național, fără dezbatere în Parlament”.

*Imagine: facebook.com/CiolacuMarcel