Sari la conținut

Anticipatele vor avea loc cel târziu în aprilie, spune Rareș Bogdan

Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, afirmând că demersul este susținut în prezent de USR, UDMR și PMP.

Ne așteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susțină demersul nostru. (…) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forțe politice, din care vioara întâi să fie PNL și un Guvern condus de Ludovic Orban. Veți vedea că avem toți pașii pregătiți. Lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate, a afirmat acesta pentru Digi24.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, parlamentarii demisionari din ProRomânia, partidul lui Victor Ponta, vor susține, la rândul lor, alegerile anticipate.

Avem toată convingerea că grupul condus de Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, cei nouă demisionari din Pro România, vor susține acest demers. Ar mai fi nevoie de 24 de voturi care pot fi formate din demisionari, din așa-numiți independenți și din cei care aparțin minorităților naționale, a adăugat acesta.

Reamintim că, la finalul săptămânii trecute, premierul Ludovic Orban a afirmat că este nevoie de alegeri anticipate și că liberalii sunt în cautare de parteneri politici care să susțină organizarea acestora. Fără o minimă garanție că anticipatele ar avea succes, PNL nu se va angaja în declanșarea scrutinului, susține, totodată, prim-ministrul.