Sari la conținut

Vlad Voiculescu cere un acord pentru candidatura la Primăria București, Nicușor Dan spune că nu e nevoie

Vlad Voiculescu, unul dintre candidații USR-PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei, a declarat astăzi că îl va susține pe Nicușor Dan în scrutin dacă acesta va fi desemnat candidatul Alianței, cerând acestuia din urmă aceeași susținere și invitându-l să semneze un acord în acest sens.

Sunt candidatul desemnat al PLUS, dacă alianţa prin alegeri primare va decide şi dacă bucureştenii vor decide în cadrul alegerilor primare din cadrul alianţei că Nicuşor Dan este candidatul, îl voi susţine, bineînţeles, şi aştept acelaşi lucru din partea lui. Îl invit să semnăm un acord, mâine dacă trebuie, care să spună foarte clar: avem un singur candidat al alianţei. Aş vrea să aud lucrurile astea spuse ceva mai clar din gura dânsului, a declarat Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

În replică, Nicușor Dan, candidatul independent susținut de USR București în lupta pentru Primăria Capitalei, a afirmat că nu este necesară semnarea unui acord, întrucât, ca „om de onoare”, își va respecta cuvântul. Acesta a precizat, totodată, că, în cazul în care Opoziția va avea un candidat unic la alegerile locale, va renunța la candidatura proprie.

Pe această chestiune cred că am dovedit în toată activitatea mea publică faptul că sunt un om de onoare și că ceea ce spun, și fac. Nu cred că trebuie angajamente scrise. Pe chestiunea asta am spus încă de acum un an că în ipoteza foarte probabilă în care vom avea alegeri într-un singur tur, opoziția trebuie să aibă un candidat unic, că trebuie să existe niște metode acceptate de toată lumea prin care acest candidat unic să fie desemnat. În ipoteza în care opoziția va avea un candidat unic și nu voi fi eu acela, nu o să candidez, a declarat și Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.