Sari la conținut

USR bate palma cu PSD? Miza: Pensiile speciale

Uniunea Salvați România va susține orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale, fie că inițiativa va aparține PSD sau PNL, au anunțat reprezentanții formațiunii politice pe pagina Facebook.

Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susține acum PSD că dorește, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate, deoarece reprezintă o nedreptate, o inechitate și o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivității, se arată în sursa citată.

Potrivit USR, partidul a încercat până acum prin două proiecte de lege să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor și ale încă șapte categorii de beneficiari, precum și să plafoneze pensiilor magistraților și militarilor.

La finalul lunii decembrie 2019, 9.359 de beneficiari civili (+1,9% față de aceeași perioadă a anului precedent) și peste 170.000 de foști militari, polițiști și angajați din alte structuri ale MAI beneficiau de pensii speciale. Cea mai mare pensie medie era, la finalul anului trecut, de 18.716 lei.