Sari la conținut

Autoritatea Electorală permanentă cere amânarea alegerilor locale / Premierul va chema partidele la consultări

Organizarea la termen a alegerilor locale este cvasi-imposibilă în plină desfășurare a epidemiei de coronavirus, susține Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente, într-o scrisoare transmisă președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban și președinților Senatului și Camerei Deputaților.

Este o misiune cvasi-imposibilă, așa cum vedem noi lucrurile, pentru că la momentul demarării proceselor electorale trebuie strânse semnături, trebuie făcute dosarele de candidatură, trebuie făcută campanie electorală, a precizat Mitulețu-Buică.

AEP propune un proiect potrivit căruia alegerile locale să aibă loc la cel mult 6 luni de la încetarea stării de urgență.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că urmează să cheme partidele politice în vederea consultărilor pentru organizarea alegerilor locale, în condițiile în care atât USR, cât și PSD au anunțat în ultima perioadă că susțin ideea amânării scrutinului.

Voi chema partidele politice la consultări, așa cum am anunțat, și împreună vom analiza și vom lua decizia legată de alegerile locale”, a afirmat Orban.