Sari la conținut

Ciolacu: Prelungirea stării de urgență fără măsuri pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, condiționează sprijinul în Parlament al decretului emis de președintele Klaus Iohannis pentru prelungirea stării de urgență de 5 solicitări, susținând că, fără o „minimă” garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic, prelungirea stării de urgență ar fi o inconștiență totală.

Ciolacu afirmă că, dacă cetățenii și-au îndeplinit obligația de a respecta regulile impuse de autorități, statul nu a făcut nimic pentru ei.

Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute.

În aceste condiții, prelungirea stării de urgență #fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală, a scris Marcel Ciolacu într-un post Facebok.

Liderul interimar al social-democraților adresează 5 solicitări obligatorii președintelui Klaus Iohannis și Executivului condus de Ludovic Orban:

  • #Transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;
  • Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru #testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice ;
  • Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea #puterii de cumpărare a românilor, #păstrarea locurilor de muncă și #limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);
  • Proiectele majore de #investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;
  • Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în #agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern.

Nu vom fi de acord să avem încă o lună #pierdută pentru cetățeni și pentru economie! a mai scris acesta.