Sari la conținut

Rareș Bogdan: România primește 346 milioane € pentru sănătate de la UE / Fiecare județ, câte 7-8 milioane

Uniunea Europeană va aloca României 346 de milioane de euro pentru sistemul de sănătate, potrivit europarlamentarului PNL Rareș Bogdan, care a precizat că banii urmează să fie distribuiți până la data de 1 decembrie a acestui an.

Și o veste bună: 346 de milioane de euro sunt pentru sistemul de sănătate din România și vor împărțiți până la 1 decembrie. Aseară, în ședință, s-a propus ca acești bani să se împartă pe fiecare județ. Vorbim de posibilitatea distribuirii a câte 7-8 milioane de euro pentru fiecare județ. Sunt bani reali, palpabili, a declarat liberalul pentru publicația PS News.

România a obținut totodată o dublare a fondurilor destinate domeniului legumicol, de la 2.500 euro la 5.000 euro, adaugă Rareș Bogdan, precizând și că va face o interpelare la comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski cu privire la situația fondurilor alocate în domeniul vitivinicol, unde România a fost discriminată.

Am obținut de la 2.500 de euro alocare, să mărim la 5.000 de euro în domeniul legumicol pentru cei cu sere și solarii. E o creștere importantă. Vorbim de aproape o dublare a sumei alocate. Oricum, față de criza din 2008-2009, când România a fost complet singură, momentul acesta este infinit mai bun. Avem bani europeni care ne vor putea sprijini. Între 7 și 9 mld de euro poate lua România până acum doar pe combaterea efectelor crizei covid-19, a precizat Rareș Bogdan.