Sari la conținut

Legea pentru desființarea pensiilor speciale este neconstituțională, a decis CCR

Pensiile speciale vor rămâne în vigoare, proiectul de lege privind desființarea acestora fiind neconstituțională, a decis astăzi cu unanimitate de voturi CCR.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecțiile de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale este neconstituţională, în ansamblul său, arată Curtea Constituțională într-un comunicat de presă.

Proiectul de lege privind desființarea pensiilor speciale de care beneficiau 9.463 de români la finalul lunii martie a fost votat în Camera Deputaților în sesiune extraordinară la începutul anului cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Actul normativ inițiat de PNL, despre care partidele din Opoziție au afirmat din start că este neconstituțional, a fost atacat la CCR de Avocatul Poporului și de Înalta Curte de Casație și Justiție.