Sari la conținut

ALDE: Programul de relnsare economică prezentat de PNL este de fapt programul politic pentru campania din acest an

Programul de relansare economică prezentat astăzi de Guvernul condus de Ludovic Orban este, în realitate, programul politic prin care liberalii își anunță intrarea în campania electorală, susțin reprezentanții ALDE.

Documentul PNL, adaugă ALDE, este doar un rezumat a ceea ce nu s-a realizat în zeci de ani, dat fiind că Executivul nu explică modul în care își va duce la îndeplinire obiectivele propuse.

PNL îşi anunţă intrarea în campanie electorală prin prezentarea programului politic în această seară! Guvernul PNL, în prezenţa lui Klaus Iohannis, nu prezintă în această seară un program de relansare a economiei. Este, în fapt, programul politic pentru campania din acest an a PNL, căci PNL a intrat deja în campanie electorală. Programul PNL îşi propune, mai degrabă, să impresioneze prin dimensiunile sale decât să ofere soluţii practice. Documentul PNL este doar un rezumat a ceea ce nu s-a realizat încă în zeci de ani, fără ca Guvernul să ne explice cum anume o sa facă el ca obiectivele acestea să se îndeplinească. Nu aşteptam de la Guvern un program megaloman întins pe 10 ani, ci un program de ieşire din criza pe care a provocat-o pandemia şi stările de urgenţă şi de alertă care au însoţit-o, arată reprezentanții ALDE.

Un program care se întinde pe durata a 10 ani trebuie să fie un rezultat al dialogului dintre politicieni și mediul de afaceri, mai susțin reprezentanții ALDE, care adaugă faptul că „un astfel de program trebuie să fie un pact naţional şi nu programul unui Guvern de conjunctură.”

Programul politic al PNL nu vorbeşte absolut deloc despre o reformă economică profundă, obligatorie pentru atingerea unor obiective ambiţioase, ci e doar o înşiruire de deziderate. Acest document nu are valoare practică, de vreme ce obiectivele nu sunt ordonate pe orizonturi de timp, nu cuprind termene şi responsabilităţi. (…) Ce nu înţeleg Iohannis – Orban şi PNL este că economia are nevoie de capital acum şi nu în 2021, 2025 sau 2030. Întreprinderile au nevoie de bani acum şi nu peste un an sau doi, când o să ia ei banii de la Uniunea Europeană, se arată în sursa citată.