Sari la conținut

Raluca Turcan vrea adoptarea legii pentru carantină și internare cu „aceeaşi rapiditate manifestată de PSD şi sateliţii la modificarea Codurilor penale”

Vicepremierul liberal Raluca Turcan își dorește adoptarea, de către Parlament, a proiectului de lege care pune în acord cu cerințele CCR legislația privitoare la izolarea, carantina și internarea persoanelor cu risc de COVID cu „aceeaşi rapiditate manifestată de PSD şi sateliţii la modificarea Codurilor penale”. Astfel, aceasta așteaptă de la PSD, „vinovatul moral” pentru creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus, aceeași „mobilitate exemplară”.

Secţia PSD a CCR a decis că nu putem trata în spital bolnavii de COVID-19 şi ne-a pus în situaţia de a nu mai putea lua decizia izolării şi a carantinării.

Guvernul a dezbătut şi a adoptat proiectul de lege care pune în acord cu decizia CCR legislaţia privitoare la asistenţa medicală a persoanelor infectate, ca să avem instrumente legale să combatem eficient pandemia în continuare. Pericolul nu a trecut! Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului, aflat în sesiune extraordinară, pentru a fi adoptat urgent. Aşteptăm aceeaşi rapiditate manifestată de PSD şi sateliţii la modificarea Codurilor penale, aceeaşi mobilizare exemplară pe care au arătat-o pentru teme precum amnistia şi graţierea! Altfel, efortul majorităţii covârşitoare a românilor este pur şi simplu irosit.
Mizele electorale ale PSD nu trebuie să mai interfereze cu munca medicilor şi a tuturor specialiştilor care luptă în continuare împotriva pandemiei de coronavirus. (…) PSD este vinovatul direct pentru politizarea tuturor deciziilor pe care Curtea Constituţională le-a luat în legătură cu măsurile Guvernului PNL în pandemie, a scris Raluca Turcan pe Facebook.