Sari la conținut

Blatul lui Barna cu Orban

Deși a condamnat în permanență politica păguboasă a partidelor vechi și a promis una făcută de oameni altfel, neînvechiți în rele, USR-ul lui Dan Barna pare prins într-o veșnică horă a compromisului… întâmplător sau nu, întotdeauna în favoarea PNL, viitor partener de guvernare, dar și în beneficiul imediat al USR, care a primit pe tavă locuri în primării antamate demult de liberali, altfel nicicând accesibile nou-veniților.

Ajutorul PNL nu e nici pe departe gratuit însă, iar scadența a sosit deja pentru USR: în fața unei moțiuni de cenzură care ar putea îndepărta de la Palatul Victoria un Guvern care s-a remarcat prin bâlbe, incompetență, lipsă de transparență, mită dată presei, numiri scandaloase în funcții, achiziții publice extrem de dubioase și dezavantajoase pentru statul român și, mai nou, prin traseism de cea mai joasă speță, Barna ALEGE SĂ NU INTRE ÎN SALĂ pentru votul moțiunii împotriva Executivului condus de Ludovic Orban.

„Circ PSD” – așa a numit liderul celui de-al treilea cel mai mare partid din România exercițiul democratic de testare a legitimității Guvernului de către Parlament.

Lăsând la o parte partizanatul politic evident al USR-ului cu PNL-ul astăzi plin de PSD-iști, Dan Barna refuză să-și lase partidul care susține corectitudinea și transparența politică să-și facă treaba pentru care a fost trimis în Parlament de cetățeni. Doar de-asta sunt plătiți parlamentarii USR din bani publici – nu?? – ca să reprezinte oamenii care i-au ales și nu să facă politica lui Ludovic Orban.

Dacă tot se apucă să îngroape moțiunea de cenzură împotriva PNL lipsind „democratic” de la vot, Dan Barna mai trebuie să spună mâine de la tribună încă două „adevăruri”:

  1. De când a devenit acțiunea Legislativului un „circ” și un „program de divertisment” pentru USR-ul domnului Barna?
  2. Cum de Guvernul care a jucat mai multe renghiuri USR-ului – aminesc doar de votul la locale în 2 tururi, magistral jucat de PNL – i se pare domnului Barna că merită să conducă România, cu tot cu cei 200 de PSD-iști racolați prin mită, șantaj și amenințări și cu tot cu incompetența unora ca Grindă, Anisie, Vela sau Popescu?

Așteptăm cu interes să vedem cum justifică Dan Barna blatul făcut cu Ludovic Orban. „PSD e de vină” funcționează de minune în orice situație, mai puțin atunci când trebuie să aperi, să girezi și să ții la putere un Guvern despre care inclusiv alegătorii tăi îți spun că trebuie să plece.

Categorii

Ştiri

Etichete

,