Sari la conținut

Călin Popescu Tăriceanu cere amânarea alegerilor / PER îi amintește că are majoritate în Parlament cu PSD

Călin Popescu Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei din partea ALDE, cere amânarea alegerilor locale pentru ca procesul electoral să se desfășoare în condiții corecte – în contextul actual, acesta este „o farsă și este viciat”, susține el. În replică, liderul Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, i-a transmis lui Tăriceanu că ALDE, împreună cu PSD, deține majoritate în parlament și ar putea da o lege în acest sens.

Eu cred că amânarea alegerilor locale, chiar şi cu un an, nu ar fi o problemă insurmontabilă. Prefer un proces electoral desfăşurat (…) în condiţii corecte, care să asigure participarea la vot, exprimarea neîngrădită a votului, decât un proces electoral care este o farsă şi este viciat (…), a declarat Tăriceanu într-o conferință de presă.

Potrivit liderului PER însă, liderul ALDE face un exercițiu de populism, întrucât partidul pe care-l conduce acesta din urmă poate înainta un act normativ prin care să se poată amâna scrutinul programat pentru data de 27 septembrie.

Am văzut declarația sefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prin care cere amânarea alegerilor locale din cauza pandemiei de coronavirus. Îi transmit domnului Tariceanu că partidul său, împreună cu PSD-ul, au majoritate în Parlament și numai prin lege s-ar putea amâna alegerile locale. (…) Domnule TRĂDiceanu, POPULISMUL e mai periculos ca VIRUSUL., a transmis Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român.